top of page
k pravi.jpg

mr. sc. Mario Kushner

- profesor

Mario Kushner je rođen 1981. godine u Vukovaru, iz kojeg je kao devetogodišnjak otišao zbog rata. U tinejdžerskim godinama je postao neo-nacionalist. Supruga Elizabeta i on su se obratili sa 17 godina u Evangeličkoj crkvi Legrad, blizu Koprivnice.
 

Dodiplomski studij teologije na Teološkoj biblijskoj akademiji u Krapini je završio 2007. godine (stekavši zvanje dipl. teol.), a nakon toga je diplomski studij odradio na Europäische Bibel Trainings Centrum (Berlin, Njemačka), Irpenskaja Bibleiskaja Seminarija (Kijev, Ukrajina), i The Master’s Seminary (Sun Valley, USA) i stekao diplomu Th.M.
 

Nakon studija je preselio u Zaprešić, gdje je sedam godina radio prema nastanku i rastu zdrave zajednice vjernika. U to vrijeme je bio član Crkve Radosne vijesti u Zagrebu gdje je, kao kandidat za starješinu, služio propovijedanjem, savjetovanjem, i evangelizacijom. Od 2017. godine, služi u revitalizaciji Baptističke crkve Virovitica, gdje i živi od 2018. godine.
 

Na Teološkoj biblijskoj akademiji predaje Stari zavjet 1: Pregled Petoknjižja, te je nekoliko godina bio pomoćni predavač iz Početnog biblijskog hebrejskog jezika.

bottom of page