top of page

AKADEMSKI PROGRAM

Jednogodišnji program studija Biblije i praktične teologije

 

Ovaj redovni, punovremeni program osmišljen je za one koji iz bilo kojeg razloga ne mogu odvojiti više godina svojeg života i posvetiti se punovremenom studiju, a ipak bi htjeli bolje upoznati pozadinu, sadržaj i osnove teologije cijele Biblije te proučiti praktične kolegije koji bi im pomogli u boljem služenju lokalne zajednice.

 

Cilj ovog studija je da pomogne studentima da upoznaju Boga bolje kroz dublje proučavanje Biblije i da budu sposobniji bolje mu služiti u crkvi.

 

Jednogodišnji program je sastavni i temeljni dio našega redovnog studija. Drugim riječima, osobe koje uspješno završe ovaj jednogodišnji program, vrlo lako mogu nastaviti studirati na TBA, ukoliko im u budućnosti životne prilike to dozvole. Ipak, program je ujedno i cjelina sam za sebe te pruža znatnu razinu znanja i obuke.

 

Trogodišnji program studija teologije

Ovaj punovremeni program osmišljen je za one koji se žele temeljito osposobiti kao vrsniji djelatnici u mjesnoj crkvi. Uz prethodno opisani jednogodišnji studij, studij se odvija tijekom dodatne dvije godine. Predavanja uključuju Crkvenu povijest, Apologetiku, Sustavnu teologiju, Grčki jezik i Egzegezu, i mnoge druge kolegije. Po završetku studija dodjeljuje se diploma i stručni naziv “diplomirani teolog”.

 

Petogodišnji program studija teologije

 

Po završetku trogodišnjeg studija i stjecanja stručnog naziva “diplomirani teolog”, studenti mogu nastaviti studij tijekom još dvije godine. Uz napredne teološke kolegije, ovaj studij je posvećen učenju hebrejskog jezika i izoštravanju vještina vodstva i podučavanja u crkvi.

Petogodišnji studij je namijenjen za one koji žele nastaviti studirati teologiju na drugim teološkim obrazovnim ustanovama u svijetu, kao i za one koji se žele akademski baviti teologijom, npr. pisanjem znanstvenih radova i održavanjem seminara i predavanja. Po završetku studija dodjeljuje se diploma i stručni naziv “magistar teologije”.


Za više informacija kontaktirajte ured.

bottom of page