Studij na TBA se sastoji od tri razine - moguće je studirati jednu, tri ili pet godina.

1
jednogodišnji certifikat o završenom biblijskom studiju
+
2
trogodišnja diploma "diplomirani teolog"
+
2
petogodišnja diploma "magistar teologije"

Jednogodišnji program studija Biblije i praktične teologije

Ovaj redovni, punovremeni program je osmišljen za osobe koje iz bilo kojeg razloga ne mogu odvojiti više godina svojeg života i posvetiti se punovremenom studiju, a ipak bi htjeli bolje upoznati pozadinu, sadržaj, i osnove teologije cijele Biblije, te proučiti prektične kolegije koji bi im pomogli u boljem služenju lokalne zajednice.

Cilj ovog studija je da pomogne studentima da upoznaju Boga bolje kroz dublje proučavanje Biblije i da budu sposobniji bolje mu služiti u crkvi.

Jednogodipnji program je sastavni i temeljni dio našeg redovnog studija. Drugim riječima, osobe koje uspješno završe ovaj jednogodišnji program, vrlo lako mogu nastaviti studirati na TBA, ukoliko im u budućnosti životne prilike to dozvole. Ipak, program je ujedno i cjelina sam za sebe, te pruža znatnu razinu znanja i obuke.


Trogodišnji program studija teologije

Ovaj punovremeni program je osmišljen za one koji se žele temeljito osposobiti kao vrsniji djelatnici u mjesnoj crkvi. Uz prethodno opisani jednogodišnji studij, studij se odvija tijekom dodatne dvije godine. Predavanja uključuju crkvenu povijest, apologetiku, sustavnu teologiju, grčki jezik i egzegezu, i mnoge druge kolegije. Po završetku studija dodjeljuje se diploma i stručni naziv “diplomirani teolog.”


Petogodišnji program studija teologije

Po završetku trogodišnjeg studija i stjecanja stručnog naziva “diplomirani teolog,” studenti mogu nastaviti studij tijekom još dvije godine. Uz napredne teološke kolegije, ovaj studij je posvećen učenju hebrejskog jezika i izoštravanju vještina vodstva i podučavanja u crkvi.

Petogodišnji studij je namijenjen za one koji žele nastaviti studirati teologiju na drugim teološkim obrazovnim ustanovama u svijetu, kao i za one koji se žele akademski baviti teologijom - npr. pisanjem znanstvenih radova i održavanjem seminara i predavanja. Po završetku studija dodjeljuje se diploma i stručni naziv “magistar teologije.”